Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkta sitter vid olika häkten

/
  • Sune Nordh är polisens utredningsledare och biträdande chef för utredningsavdelningen.

De tre män som misstänks för att ha dödat 26-årige Christian Larsson sitter häktade på tre olika platser. En av dem finns i Bomhus i Gävle, en i Sandviken och en i Falun.

- De har fulla restriktioner, men kan få träffa sina föräldrar om en utredningsman finns med, säger Sune Nordh, polisens utredningsledare.

Annons

Fulla restriktioner innebär att de inte får ha kontakt med yttervärlden. De får inte ta emot post utan förhandsgranskning och de får inte titta på TV, lyssna på radio eller läsa dagstidningar.

Att de placerats på olika häkten är också en försiktighetsåtgärd.

- Vi vill inte riskera att det blir några möten i korridorer vid förflyttningar, säger Sune Nordh.

Under de dagar som gått av anhållanden – och senare häktningar – har flera förhör hållits. Flera nya uppgifter har framkommit i samband med förhören.

- Det har även hänt att de här killarna kontaktat oss och velat prata. Men vad dessa samtal innehållit kan jag inte kommentera, säger Sune Nordh.

I övrigt handlar det nu mest om operativt fältarbete i Bollnäs med omnejd. När polisen talar om "Bollnäs närområde" innefattas, enligt Sune Nordh, även orter utanför själva centrumkärnan.

Som utredare har 61-årige Sune Nordh lång erfarenhet. Han biträds i det här fallet av en särskild förhörsledare och av flera erfarna kriminalpoliser.

Tillsammans med kammaråklagare Ann-Charlotte Bålman är han spindeln i nätet under utredningsarbetet.

- Något fall som liknar detta har jag inte varit med. Det här är ovanligt också för att så unga pojkar misstänks för ett så allvarligt brott, säger Sune Nordh.

• Har någon av dem träffat sina anhöriga sedan de blev frihetsberövade?

- Nej.

Mer läsning

Annons