Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt för Hoforsmord har koppling till Formidos

Bandidos underklubb Formidos i Bollnäs har flera sympatisörer från Hofors. En av dem är vän med den 19-åring som på fredagen häktades för medhjälp till mordet på en lärare i Hofors för snart två veckor sedan.

Annons

Mordet på en lärare i Hofors har fått stor uppmärksamhet i medier i Sverige. Länge såg det ut som att två 20-åringar, en man och en kvinna, mördat läraren. Men på fredagen häktades ytterligare en man i 20-årsåldern från Hofors misstänkt för medhjälp till mord. Denne man är sedan tidigare bara dömd för ett brott. Det är ett snatteri av bensin som begåtts tillsammans med en 22-årig man, även han från Hofors, som utger sig för att vara medlem i Formidos Bollnäs.

Men mannen som häktades för mord har ingen koppling till Hälsingland enligt försvarsadvokat K-G Myhrberg.

Den misstänkte nekar till alla inblandning i mordet och saknar enligt advokaten motiv till brottet. Han vet vilka de andra misstänkte är, men brukar inte umgås med dem.

Enligt en person med god insyn i Bandidos har organisationen finns det en person i Hofors som är fullvärdig medlem i Bandidos, men det är flera personer från Hofors som "pendlar" till Bollnäs och Formidosavdelningen här.

Mer läsning

Annons