Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misskött trädgård ska åter stå i blom

/
  • Mia Eberson Skjefstad smakar på en extra god myntaart i örtagården. Den är oansad den med, men på sikt ska den åter prunka.
  • Grönt, jo visst men det är knappast så här en trädgård ska se ut.
  • I drivlådorna växer mer ogräs än trädgårdsväxter. Efter sju års igenväxning återstår inte mycket av makarna Irja och Håge Perssons vackra park.

Den stora och en gång så vackra trädgården vid Träslottet i Arbrå har vuxit igen.
Arrendatorerna medger att det inte är vackert – men att trädgården på sikt ska bli det igen.

Annons

Bara för några dagar sedan skrev en ilsken insändarskribent om sin upplevelse av Träslottet. Om hur man låtit trädgården förfalla och hur lurad hon kände sig av Träslottets hemsida där man fortfarande visar en prunkande och vacker trädgård.

Vid ett besök i parken förstår vi vad insändarskribenten menar.

Ingen vacker syn på ett av de mest besökta utflyktsmålen i Bollnäs kommun.

- Jag håller med, säger Mia Eberson Skjefstad, som sedan förra året arrenderar Träslottet tillsammans med Håkan och Katarina Carlsson.

Men som det ser ut nu gjorde det även när de tog över. Ännu värre till och med, konstaterar hon.

- Det är ingen som skött trädgården under de senaste sju åren och då blir det så här. Men jag förstår att det blev jobbigt för Irja Persson som skötte stället ensam under några år, säger Mia Eberson Skjefstad.

De har visserligen börjat hugga ur en del skog för att få in ljus i parken. Men för att få den i samma skick som den var när Irja och maken Håge anlade den kommer att ta tid. Inte förrän tre år tror de att man kan se ett första resultat.

Läs hela artikeln i morgondagens Ljusnan.

Mer läsning

Annons