Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandlade kvinna med flaska och eldade delar av sin lägenhet

/
  • Mannen ska ha slagit sönder stora delar av sin lägenhet, burit ut delar av den och tänt eld på dem.

En ung man greps av polisen två gånger inom loppet av ett halvt dygn. Nu åtalas han för misshandel, skadegörelse i flera fall, olaga hot och narkotikabrott.

Annons

Händelserna som en 25-årig Bollnäsman nu åtalas för inträffade i september 2014. Vid 21-tiden en måndagskväll fick en polispatrull rycka ut till mannens bostad på Blomkransen. Hans ex-flickvän hade varit där för att hämta sina saker, något som den då berusade mannen inte kunde hantera. Enligt åtalet som nu väcks mot mannen ska han ha kastat en flaska på henne, vilken träffade på armen, och slagit med en skurmopp på bilen som kvinnan färdades i.

Läs mer: Eldade i sin bostad

När poliserna skulle gripa mannen gjorde han motstånd, men placerades sedan i en cell. Efter att mannen hade nyktrat till och förhörts släpptes han på fri fot. Men det blev inte långvarit.

Vid klockan halv sju på tisdagsmorgonen larmades räddningstjänsten till mannens bostad. Mannen hade då slagit sönder stora delar av sin lägenhet. Han hade dessutom burit ut flera saker och tänt eld på dem.

Läs också: Kvinna stoppade pågående bilstöld

Mannen greps då på nytt och nu har han åtalats för misshandel av ex-flickvännen, skadegörelse på bilen och i lägenheten, för våldsamt motstånd mot poliserna och för att han en vecka tidigare blivit avslöjad med att ha 9,98 gram hasch.

Han åtalas även för olaga hot för meddelanden han skickade till ex-flickvännen. Det första innehöll hot om att han skulle bränna kvinnan och hennes familj inne. Det innehöll en bild föreställande en flaska med tändvätska och kvinnans tröja, samt texten "det brinner".

Mannen var redan innan händelsen känd av polisen och han kommer så småningom att ställas inför Hudiksvalls tingsrätt.

Läs också: Åtta månader i fängelse för förföljare

Mer läsning

Annons