Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Min politiska roll har raderats ut"

/
  • Olle Nilsson Sträng fullföljer sitt politiska uppdrag - sen går han

Kommunalrådet Olle Nilsson Sträng (S) utesluter ingenting beträffande sin egen framtid.

Han kan, till exempel, tänka sig att lämna det socialdemokratiska partiet.

Olle Nilsson Sträng kontaktar själv tidningen för att "tala ut ". Anledningen: Det personliga krig som sedan lång tid och inför mer eller mindre öppen ridå pågått mellan honom och arbetarekommunens ordförande Jan Lahenkorva (S).

Ljusnans publiceringar (6 och 7 april) om kriget blev för mycket för Olle Nilsson Sträng.

Annons

Fast i dag vill Nilsson Sträng tona ned kriget. Han vill inte ens kalla det "krig" längre utan "vill ha ett slut" på allt snack och alla spekulationer.

- Nu vill jag bara gå vidare i livet. Jag känner ingen bitterhet längre. Den har jag lagt bakom mig. Men först ska jag utföra det uppdrag jag har, som kommunalråd, fram till valet.

H u r vill du gå vidare?

- Vi får se. Jag känner mig väldigt "mottaglig" för det mesta nu. Jag har ett stort kontaktnät, en vana att hantera problem och stora organisationer. Jag kommer att hitta något intressant. Jag har förresten anmält mig till en starta eget-kurs också.

Politikern Olle Nilsson Sträng då, är han "död"?

- Absolut inte. Jag har fått erbjudande från flera partier. Jag stänger inga dörrar, inte en enda.

Ska du gå ur partiet?

- Så kan det bli. Jag utesluter ingenting efter att, som jag tycker, ha blivit så otroligt illa behandlad av ett antal ledande politiker inom arbetarekommunen. Det finns partikamrater som är besvikna över att jag inte tar fajten och fortsätter. Mina värdegrunder finns kvar. Men de behöver inte innebära att jag alltid ska vara medlem i partiet.

Olle Nilsson Sträng har gjort 16 år som heltidsarvoderad politiker. Det innebär att han får cirka 28 000 kronor i månaden i pension fram till dess han fyller 65. Eller får ett annat jobb.

Läs den kompletta versionen i torsdagens Ljusnan. 

Mer läsning

Annons