Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mimmi dog av GHB

Det var GHB-förgiftning, som orsakade 18-åriga Mimmi Jonssons död i samband med en fest i Bollnäs i slutet av november. Det beskedet har polisen i Bollnäs nu fått från Rättsmedicinalverkets rättsmedicinska avdelning i Uppsala.

Annons

Den 18-åriga kvinnan fördes livlös till akutmottagningen vid Bollnäs sjukhus tidigt på söndagsmorgonen den 22 november. Upplivningsförsöken var förgäves och hon dödförklarades en stund senare.

Redan i ett tidigt skede fanns misstankar om att drogen GHB funnits tillgänglig på den fest som 18-åringen hade varit på under kvällen och natten före dödsfallet.

Först nu har polisen i Bollnäs fått resultatet av obduktionen.

- Det var som vi misstänkte, säger förundersökningsledaren Anneli Segerqvist. Enligt obduktionsbeskedet från Rättsmedicinalverkets rättsmedicinska avdelning i Uppsala talar fynden starkt för att förgiftning med GHB förklarar dödsfallet.

I polisutredningen kring dödsfallet finns också vittnesuppgifter om att GHB förekom på den aktuella festen i en lägenhet i centrala Bollnäs den 21–22 november.

- Nu kan vi utesluta allting annat och det finns inga misstankar om brott i samband med dödsfallet, säger Anneli Segerqvist.

Mer läsning

Annons