Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöbovar på Granbergshöjden

/
  • Rolf Martinsson, fastighetsskötare åt bostadsbolaget Helsingehus, hoppas på tips om någon har sett vem som dumpat spillolja på Granbergshöjden.

Någon har under slutet av veckan slängt fem 20-liters dunkar med spillolja i en sopcontainer på Granbergshöjden i Bollnäs. Oljan hade börjat läcka ur dunkarna, men som tur var upptäcktes läckaget.

Annons

- Hade oljan nått dagvattenbrunnen hade det kunnat gå riktigt illa, säger Rolf Martinsson, fastighetsskötare åt bostadsbolaget Helsingehus.

I helgen upptäcktes att någon gjort sig av med närmare 100 liter spillolja genom att slänga den i en sopcontainer på Granbergshöjden. Räddningstjänsten fick rycka ut och sanera det som börjat rinna ur en av dunkarna.

- Det här tycker jag man kan kalla för både skadegörelse och miljöbrott, säger Rolf Martinsson och berättar att händelsen nu har blivit polisanmäld.

Han hoppas nu på tips från allmänheten om någon har sett när dunkarna dumpats i containern som står mitt på Granbergshöjdens parkering.

- Privatpersoner får ju lämna spillolja gratis på soptippen, säger Rolf Martinsson. Att man inte gjort det gör att man nästan misstänker att det är någon firma som ligger bakom det här.

Mer läsning

Annons