Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mest "arenakramare" i kommunstyrelsen

/

Majoriteten är stor för att jobba vidare med viljeinriktningen för gamla SJ-området i Bollnäs. Vid torsdagens möte i kommunstyrelsen var det bara Vänsterpartiet som sa nej till arenaplanerna.
- Varför låsa fast sig? Det kan finnas andra intressenter som vill utveckla området utan att offra kulturhistoriskt värdefulla byggnader, hävdade Ann-Renée Forsström (V).

Annons

Folkpartiets Ingrid Hammarberg valde att inte delta i beslutet. Men det berodde mer på att hon såg handlingarna i ärendet som alltför allmänt hållna än på ett motstånd i sak.

Efter en föredragning från Länsmuseets byggnadsantikvarie Martin Åhrén ville Ingrid Hammarberg ha en ny diskussion i sin egen partigrupp.

Men de övriga partierna ställde sig alltså bakom inriktningsbeslutet för ett innovations- och upplevelsecenter, där en arena ingår som en central del.

Stefan Permickels (S) tyckte att visionen för området garanterar en "mångfacetterad användning".

- För dagen känner jag mig väldigt nöjd, men det här kan ses som en inledande viljeinriktning där materialet senare får kompletteras.

Partikollegan Jan Lahenkorva var också positiv.

- En politisk majoritet vill att arenan byggs, men vi vill även behålla Gumpels verksamhet, framhöll han.

Kommunstyrelsen beslutade också om uppdraget till kommunens fastighetsgrupp att utarbeta ett försäljnings- och exploateringsavtal.

Syftet är att sälja området till privata Bollnäs Arena AB.

Mer läsning

Annons