Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer pengar till Bollnäs ridsällskap: Ska köpa handikappanpassad häst

/
  • Johan Larsson firas upp på hästryggen av Maggan Lindberg. Therese Kallur håller i ponnyn Dimman.

Efter en tid med kärv ekonomi ser nästa år ut att bli ljusare för Bollnäs ridsällskap. Deras årliga bidrag höjs och kommunen skjuter till pengar för inköp av en specialanpassad häst för personer med funktionsnedsättningar.

Annons

Läs också: Bollnäs Ridsällskap har problem med ekonomin

Sammanlagt blir det ett tillskott i kassan på 210 000 kronor nästa år.

– Det har väldigt stor betydelse. Vi har fått ett större ridhus, större stall och därmed mer omkostnader, så det är jättevälkommet med mer pengar, säger Therese Kallur, som är aktiv i ridsällskapet.

I dagsläget får Bollnäs ridsällskap 520 000 kronor om året i anläggningsbidrag från kommunen. Summan har varit densamma sedan klubben skrev avtal med kommunen 2002. Kommunen har tittat på siffrorna och konstaterat att sedan 2002 har andra föreningar fått sina bidrag uppräknade med ungefär 20 procent. Därför är det rimligt att höja anläggningsbidraget med 100 000 kronor, resonerar kommunstyrelsen.

Läs också: Fyrhjuling stals från ridskolan

Dessutom beslutade kommunstyrelsen att ge klubben ett investeringsbidrag på 110 000 kronor som bland annat ska gå till att köpa in en häst som är anpassad för ridskoleelever med funktionsnedsättningar.

– Det är en verksamhet som vi satsar på att utveckla. Vissa av de eleverna rör sig ganska mycket så vi behöver en stor, lugn och trygg häst som klarar av att ta en del vikt, förklarar Therese Kallur.

Läs också: Kulturella uttryck ska minska utanförskap

Mer läsning