Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medelhavsvindar i årets yra

/
  • Nu är yran igång för den 21:a gången i ordningen.
  • Ibland gäller det att satsa hårt för att slippa bli bränd.
  • Det är mycket som ska stämma för att lyckas få till den perfekta bollen.
  • Även en älva kan spela brännboll. Tingeling är brännare i laget Disneydags.
  • Piraterna laddar upp inför match.
  • Peace love and misunderstanding är det i det här tältet.
  • Thomas Lindberg ville samla vännerna för brännboll i sin födelsestad.

På Långnäs spelas det just nu brännboll för fullt i årets Brännbollsyra. Turneringen som nu till och med har fått internationell prägel.

Annons

Årets turnering är den 21:a i ordningen med 73 lag och drygt 1300 spelare som deltar. Det betyder faktiskt rekord. Aldrig förr har så många lag varit med och ännu fler var det som ville delta. Däribland fjolårssegrarna Salming från Umeå som inte hann anmäla sig innan det var stopp.

Som varje år är det minst lika spännande att titta på hur kreativa de olika lagen har varit vad gäller klädsel, lägerplats eller underhållning. På fredagen syntes karaktärer från sagovärlden, tomtar, pirater och hippies röra sig bland spelplanerna.

Både lokala och mer långväga gäster brukar delta. Men aldrig förr har ett lag flugits in från Malta för att spela brännboll i Bollnäs. Eller inte direkt från Malta. Men med modifikation är det sant.

Det är Bollnäsbördige Thomas Lindberg som fram till för två år sedan bodde och jobbade på Malta. Där blev han nära vän med några arbetskamrater och tillsammans brukade de spela fotboll utanför jobbet. Nu har han återförenat gänget för en helg med bollsport i Bollnäs.

– Jag kände att det vore kul att samla ihop alla igen och ta med dem till yran. Eftersom vi har spelat fotboll ihop så tänkte jag att det borde fungera, säger Thomas Lindberg.

Malta Ballers heter laget. Och det där med modifikationen. Spelarna har inte flugits in från Malta, men från alla möjliga delar av landet åtminstone – med Malta som det som binder dem samman. Och kanske efter denna helg även brännboll och Bollnäs.

Mer läsning

Annons