Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matta började brinna

En kvinna på Varpnäsvägen i Bollnäs väcktes i natt av brandvarnaren. En matta hade fattat eld och huset började fyllas med rök.

Annons

Det var vid 02.30-tiden som kvinnan vaknade av att brandvarnaren tjöt. Hon larmade själv SOS-Alarm och när räddningstjänsten kom till Varpnäsvägen hade villan börjat fyllas med rök.

- När vi kom på platsen befann sig kvinnan i ett angränsande rum. Hon hade sovit och blev chockad och medtagen. En rökdykare hjälpte kvinnan ut till den ambulans som väntade utanför, säger brandmästare Kurt Arne Edling.

Branden uppstod i en matta i köket och hade sedan spridit sig ner mot golvet. Enligt räddningstjänsten var det en mindre brand, men rökutvecklingen blev desto kraftigare.

- Scenariot hade säkert varit värre om kvinnan inte haft brandvarnaren. Det här visar än en gång vad brandvarnare kan rädda både liv och egendom, säger Kurt Arne Edling.

Räddningstjänsten tror att branden uppstått från glödande aska från en cigarett, efter att kvinnan rökt under köksfläkten tidigare under kvällen.

Mer läsning

Annons