Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matig filmfest i Kilafors

/
  • Kilafors biografförening är glada arrangörer av årets filmfest.

Ingen ska behöva gå hungrig ifrån årets Filmfest. Årets upplaga, som anordnas av Kilafors biografförening har nämligen mat som tema.

Annons

Årets filmfest invigs på Kilafors biografteater söndag den 25 oktober i Kilafors med Hanna Hedlund som konferencier. I samband med detta blir det festligt bubbel i biografens nya del – mingeltornet.

Läs också: Succé för tjejkväll innan filmvisning

– Men eftersom vi vill slå ett slag för alkoholfritt så har vi köpt in en alkoholfri champagne, säger Anita Svantesson i Kilafors biografförening.

Utbygnaden av Biografteatern i Kilafors har öppnat för nya och fler möjligheter än att bara visa film.

– Verkligen, säger Anita Svantesson. De nya förutsättningarna ger oss möjligheten att bredda vårt utbud.

Läs också: Söker pengar för sista etappen

Årets upplaga håller på under hela höstlovsveckan och den som köper ett filmpass kan se över 15 olika filmer, ett brett utbud med något för alla åldrar och smaker. Och alla filmer har någon form av mat-tema.

– Förra gången vi stod som arrangör hade vi musik som tema, säger Anita Svantesson. Vi försöker välja något tema som är allmängiltigt och kan beröra alla.

Premiärdagen kan man köpa vildmarkswok och lördagen därpå blir det matmarknad där lokala matproducenter marknadsför sina produkter. Då blir det också Frukostbio där Viola Adamsson, nyss hemkommen från gröt-VM i Skottland, är inbjuden för att visa prov på sina kunskaper.

Läs också: Violas gröt smakades av vid gröt-VM i Skottland

Hela veckan kommer det dessutom att vara öppet café i biografens nybyggda del. Och så kommer det naturligtvis att visas film.

Under filmfesten kommer filmer som Kalle och Chokladfabriken, Paranormal activity och Babettes gästabud att visas. För de små kan man också nämna Krakel Spektakel där här Gurka kommer och underhåller före filmen.

– Vi är extra glada att kunna visa The Lunchbox som är en indisk spelfilm som många tyckt varit väldigt fin. Det är roligt att kunna bredda filmutbudet och visa film som inte alltid fått den publicitet den förtjänar, säger Anita Svantesson.

Har du några egna favoritfilmer?

– Skulle jag välja så skulle jag gå på premiären, säger Anita Svantesson. Jag kan verkligen rekommendera både The Lunchbox och Burnt. Sedan tror jag att det kommer att bli trevligt med Hanna som konferencier, underhållning av barnkören och Gubbs Kinoorkester.

Mer läsning

Annons