Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mat till 15-timmarsbarn utreds vidare

Barn- och utbildningsnämnden kan komma att backa om maten till "15-timmarsbarnen" i förskolan.

Annons

Beslutet om att 15-timmarsbarn inte längre ska få lunch i förskolan, har upprört många berörda föräldrar. Och nu vill barn- och utbildningsnämndens ordförande Jan Lahenkorva (S) veta vad besparingen av beslutet blir:

- Det handlar inte om att riva upp beslutet, men vid vårt sammanträde den 23 november tänker jag föreslå att frågan ska analyseras djupare. Det kan vara så att vi bara flyttar kostnader till en annan verksamhet.

Jan Lahenkorva medger att de starka reaktionerna har påverkat honom i beslutet att utreda frågan ytterligare.

- Det här väcker känslor och då det är ännu viktigare att känna att vi har tittat på allt. Den kan ju vara så, att när vår nämnd minskar beställningarna till kostenheten (som ligger under kommunstyrelsen) med en miljon kronor per år, så är risken att de måste ta ut ett högre portionspris på skolmaten för att täcka sina kostnader. Transportkostnaderna finns ju kvar även om det blir färre portioner till varje förskola – och det är inte säkert att det går att minska på kökspersonalen.

•Borde ni inte ha tittat på detta innan beslutet togs?

- Våra tjänstemän har inte haft uppdraget att se till kommunens totalkostnad. Deras uppdrag var att föreslå åtgärder för att få barn- och utbildningsnämndens budget i balans.

Mer läsning

Annons