Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mässa i mini på Bergåkra

På Bergåkra gård firas första maj rejält. Det som från början var tänkt att vara en dag med öppen bondgård har blivit ännu större med många entreprenörer som vill vara med.

Annons

– Tanken är att vi ska lära känna varandra, träffa folk och umgås. I Hälsingland vill folk träffas på riktigt och inte bara via Facebook, säger Sigrid Bergåkra, lantbrukare och hästutbildare på Bergåkra gård som hon driver med bröderna Lars och Bengt-Olov.

Sigrid har tillsammans med Kicki Bååth planerat dagen under några månader. De är båda med i LRF Ungdomen Gävleborg och Arbrå Underviks LRF där Kicki dessutom är ordförande och det är på deras initiativ som minimässan kommer genomföras första maj.

Själv minimässan kommer äga rum hos Sigrid på Bergshamra gård. På gården finns ett stort ridhus där utställare och montrar kommer finnas. Det blir en blandning av mässa och marknad där skogsbolag, hantverkare och djur kommer visas upp.

– Tanken är att det ska bli en utflykt att komma hit. Det ska finnas djur att titta på, hästar att rida på, en grill och möjlighet att åka traktor. Vi vill visa att den gröna näringen inte bara är bönder, säger Kicki och fortsätter:

– Inget företag är för stort eller för litet för att vara med. Man behöver inte vara medlem i LRF men det här är ett sätt för oss att skaka lite liv i föreningen, säger Kicki.

Mer läsning

Annons