Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Martinus bolag jagas för skulder

/
  • Martinus Erikssons förklaring till de eftersläpande betalningarna är en stor arbetsbörda.

Nya Bollnäsfestivalen AB som driver Rockweekend i Kilafors jagas av flera fordringsägare. Totalt är 47 betalningsanmärkningar för 1,8 miljoner kronor registrerade hos Justitia.

Flera företag har under senare tid också ansökt om betalningsförelägganden hos Kronofogden.

Annons

Men Martinus Eriksson, som äger Nya Bollnäsfestivalen, säger sig inte vara orolig.

- Pengar finns i bolaget. Men vi har haft mycket att göra den senaste tiden vilket gjort att vi hamnat i otakt, hävdar han.

Eftersläpningarna ska, enligt Martinus Eriksson, inte tolkas som att Nya Bollnäsfestivalen AB är på obestånd eller att företaget har stora likviditetssvårigheter.

- Egentligen vill jag inte spekulera kring våra affärer i medierna. Men jag förstår förstås att det här inte ser bra ut utåt, säger han.

- Det jag kan säga är att min revisor kommer tillbaka från semester i nästa vecka. Då ska vi sätta oss och gå igenom det här och sedan ska allt regleras.

Förra räkenskapsåret (fram till och med augusti 2008) omsatte Nya Bollnäsfestivalen 12,4 miljoner kronor enligt det senaste bokslutet. Rörelseresultatet var plus 79 000 och resultatet efter finansiella poster 67 000. Bolagets egna kapital var 143 000.

Enligt Martinus Eriksson kommer det att bli ett plus även i år trots hans egna uppgifter om att omsättningen för själva festivalen nu stannar mellan sju och åtta miljoner kronor.

- Jag har full koll på det här. Vi vet att det går runt.

Men hos Svensk Handelstidning Justitia noteras alltså en växande hög av krav mot Nya Bollnäsfestivalen. De tre senaste månaderna har 19 nya betalningsanmärkningar för drygt en miljon kronor tillkommit.

Tio ansökningar om betalningsförelägganden har också kommit till Kronofogden sedan första veckan i juli. Dessa är på totalt 255 000 kronor och i två fall finns redan utslag om föreläggande. Det största enskilda kravet är 125 000 kronor från musikproduktionsbolaget Save Valley Production.

Det aktuella skuldsaldot hos Kronofogden just nu är 33 000 kronor. Det bör noteras att noterade betalningsanmärkningar ligger kvar i registren i flera år även om skulder betalats. Den sammanlagda summan för dessa anmärkningar kan på så sätt vara betydligt högre än den verkliga skulden.

Ett stort antal nytillkomna betalningsanmärkningar och förelägganden är en allvarligare varningssignal. Och upprepade eftersläpningar brukar ses som ett tecken på att något är fel.

Men Martinus Eriksson medger alltså inte att det år så.

- Vi planerar för fullt för nästa års festival. Redan nu lägger vi bud på artister, säger han.

 

 

 

Mer läsning

Annons