Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Martine slutar med yoga

/

Att utöva yoga har varit trendigt på senare tid, men metoden har faktiskt funnits i Bollnäs i 37 år.
Redan 1973 höll Martine van Louwe sin första kurs i yoga för Bollnäsborna. Men nu är det slut.

Annons

Sjukgymnasten Martine van Louwe tar emot i källaren på Karlslund. Sedan 1977 har hon haft sin praktik på ett och samma ställe. Trots att hon har passerat 60-strecket är hon smidig som få.

– Yoga betyder otroligt mycket för mig, jag hoppar aldrig över det helt. Även om jag har haft fest och klockan är två på natten så gör jag några övningar innan jag går och lägger mig.

Martine är född i Belgien. 22 år gammal flyttade hon till Frankrike och det var där hon träffade kärleken Luc van Louwe, också han belgare. De två blev inte ett par förrän Martine hade flyttat till Sverige.

Martine van Louwe kom i kontakt med yoga första gången när hon läste till sjukgymnast i Belgien. Första yogakursen höll hon i Bollnäs 1973 och den fick stor genomslagskraft. Sedan dess har hon lett otaliga kurser och hon säger att alla kan lära sig yoga.

Men efter 37 år med yoga känner Martine van Louwe att det är dags att lägga av. Hon kommer att sakna sina grupper, men tar med sig en hel del fina minnen.

Trots att hon har blivit 64 år har hon inga planer på att sluta arbeta som sjukgymnast.

– Jag tar ett år i sänder och sen är det väl också upp till vad den andra hälften tycker, säger hon med ett skratt och tittar på pensionerade maken Luc.

Mer läsning

Annons