Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Martin + Malin = Sant

/
  • Malin Berghagen och Martin Boman kan nämna många likheter - men har desto svårare att sätta fingret på vad som skiljer dem åt.- Jag har fyra barn och Martin inga, säger Malin.- Jag har fyra gitarrer och du noll, kontrar Martin.
  • I våras valde paret att ytterligare befästa sin kärlek genom att förlova sig. Istället för ringar tatuerade de in varsitt hjärta på ena armen. På frågan varför de förlovat sig med tatueringar svarar Martin snabbt:- Varför förlovar man sig med ringar?
  • Det är en åldersskillnad på tretton år mellan Malin Berghagen och Martin Boman. Något de själva aldrig funderat över.- Martin är mognare och klokare än många killar som är i min ålder, säger Malin.- Vad ska jag säga då, att du är barnsligare?, säger Martin och skrattar.
  • Under en period var Martin Boman medlem i rockgruppen Mustasch. En tid som han beskriver som otroligt rolig, men som han ändå valde att lämna. - Jag kunde liksom inte säga upp mig från jobbet. Det kändes för osäkert. Men det där kan jag grubbla på än i dag.
  • Hunden Bodhi, som enligt Malin är världens snällaste, är döpt efter trädet som Buddha satt under när han blev upplyst.
  • De verkar kära och lyckliga - Martin Boman och Malin Berghagen, som träffades när de jobbade på samma arbetsplats och efter en tid förstod att de var mer än bara vänner.

I början av augusti träffade Ljusnan Martin Boman och Malin Berghagen för en exklusiv intervju. Nu kan ni som missat reportaget läsa det i sin helhet här på Helahälsingland.se.

Annons

Hon har två av Sveriges mest folkkära artister som föräldrar och har figurerat i media under i stort sett hela sitt liv. Han är känd inom rockkretsarna bland annat som den snabbpratande Bollnäs-Martin i radiokanalen Bandits morgonshow. Tillsammans har de funnit kärleken – både till varandra och till Hälsingland.

Vi träffas utanför Lill-Babs Caffär i Järvsö. Den vackra utsikten är till stor del dold av gråa moln och regnet smattrar mot parasollet som vi slår oss ner under. Känslan av att sommaren sjunger på sin sista vers är stark.

Malin Berghagen behöver knappast någon närmare presentation. Med Lasse Berghagen som pappa och Barbro Lill-Babs Svensson som mamma är hon ett känt ansikte för de flesta. Martin Boman är radioprataren som kallar sig Bollnäs-Martin och varje dag sänder morgonshowen För tidigt i rockkanalen Bandit i Stockholm.

För några år sedan träffades de, när Malin jobbade på en radiokanalen Lugna favoriter och hade ungefär samma arbetstider som Martin. Fast egentligen var första mötet långt innan det.

- Martin såg mig första gången på Åhléns i Bollnäs när han var fjorton år, berättar Malin.

- Ja, jag var tolv, tretton eller fjorton. Jag minns att jag tänkte att "just det, hon bor ju här", sen var det inget mer med det. Och så minns jag att du hade snygga ben, i svart kjol och strumpbyxor, säger Martin.

Även om Malin då inte lade märke till den tretton år yngre Bollnäskillen, så korsades deras vägar ett antal år senare där i radiohusets korridorer i Stockholm.

- Vi började prata, och det blev så klart mycket om Hälsingland. Från början var det väl liksom inget mer, i och med att man visste att åldersskillnaden var så stor var det mest att "jäkligt snygg kille, men ja...". Jag gick liksom inte iväg i tanken. Vi blev liksom vänner först. Eller hur?, säger Malin och riktar frågan till Martin som håller med.

De hittade flera gemensamma nämnare. Hälsingland var ett givet samtalsämne, men även andra saker, till exempel allt som hände i Tibet.

- Vi märkte att vi brann för samma saker, för människor som har det tuffare. Martin brukar skoja och säga att han blev kär i mig första gången när jag hade en tröja på mig som det stod Free Tibet på. Och jag blev kär i honom när han spelade Annie's song på akustisk gitarr. Man kände liksom att det var något mer än bara vänner, berättar Malin.

Sen kom det en period då de kände att det inte skulle bli något mellan dem. Det gick ett tag, men så bestämde de sig för att satsa.

- Problemet är att man lyssnar för mycket på andra ibland. Hon hade fyra barn, var tretton år äldre. Folk tycker så himla mycket liksom, säger Martin.

Malin håller med och fortsätter:

- "Vad har ni gemensamt?" var det någon som sa. Men vi hade ju jättemycket gemensamt, det var ju det vi tyckte var så roligt, att vi hade så mycket att prata om.

- Folk tycker ju till. Men det avtog ganska fort. Bara folk får prata med folk så märker man att folk inte är som folk tror att folk är, säger Martin och skrattar själv åt sin formulering.

De kan inte sätta fingret på hur länge de har varit ett par eller precis när de började satsa helhjärtat på förhållandet. Men någonstans bestämde de sig för att strunta i alla andra och bara köra på.

- Det var egentligen två lägen. Vi hade otroligt mycket att fundera över; åldersskillnad, kändisskap, fyra barn, att han var för ung och ville ut och leva livet, han kommer dra med en gång. Man kunde göra högen så här hög, säger Malin och måttar med armarna.

- Men det sket vi i till slut. Det finns ingen gräns för när det hände, vi har ju lärt känna varandra igenom allt det här. Alla vändor har varit bra för oss, fortsätter hon.

När två kända personer blir ett par drar skvallerpressen naturligtvis igång sitt drev. Malin, som är van efter ett liv mer eller mindre i rampljuset, tycker att media varit relativt lugna även om de fått rätt många telefonsamtal och förfrågningar om giftermål och annat. För Martin har det varit en ny upplevelse.

- Jag är ju inte van vid den biten. Och inte så förtjust i den heller. Det ringde folk till jobbet i början som inte ens presenterade sig utan bara ville fråga om något. Sen när jag frågade vem det var och det visade sig vara från Se och Hör så var det "ja, men du vi hörs" och så pang!, säger Martin och lägger bestämt på en fiktiv telefonlur.

Han har dragit lite nytta av Malins erfarenheter av journalister.

- Jag har fått en massa knep av Malin. Vad jag inte behöver svara på, hur jag ska ta saker, hur jag ska göra.

Det går inte att ta miste på att kärleken är stark mellan de två, och inte heller att de älskar sitt Hälsingland. De beskriver att de just nu lever ett liv i Stockholm och ett i Hälsingland – och säger att de behöver båda världarna. Banden till hembygden har vuxit sig starkare för båda efter att de träffats.

- Jag var inte så hemmakär innan, men de senaste åren har jag märkt att det är så jäkla skönt att vara hemma. Jag har kommit på att Hälsingland är det bästa som finns. Och det tror jag fröken drog upp lite i mig. Och jag gjord nog det för henne också, säger Martin.

De kommer aldrig att släppa taget om Hälsingland, och funderar på att bygga ett hus eller kanske hitta en gammal fin Hälsingegård som det praktiskt taget står "Malin och Martin" på.

- Vi kommer alltid att vara här, vare sig vi bor här eller skaffar en stuga Vi är förälskade i de blå bergen och skogen... säger Malin.

Just nu bor paret ihop i Stockholm varannan vecka, och varannan bor Malin i Järvsö. Att vara särbos på halvtid är dock inget som bekymrar.

- Det är skönt att få längta. När jag är hemma är det familjeliv, man har barnen och Martin har sina kompisar och gör det han ska göra. Sen när vi ses är det liksom vi. Jag tror folk skulle vara mer öppna för särbolivet och våga vara ifrån varandra lite mer. Längtan är mysig när man äntligen ses, säger Malin.

Ett av de stora framtidsmålen för paret är att få ett gemensamt hem. Som det är nu bor de i Martins lägenhet eller Malins hus.

- Vi vill hitta något som är vårt, det längtar vi efter. Vi vill liksom kunna säga att man kommer hem till oss. Sen vet vi inte om det blir här eller nere i Stockholm, säger Malin.

När det gäller deras relation går tankarna inte så långt framåt.

- Vi försöker leva mycket i nuet. Det har vi lärt oss genom de här två åren, säger Malin.

Martin är inne på samma spår.

- Sen är grejen att vi har jävligt skoj ihop. Så länge man har roligt och mår bra så tror jag inte att man tänker på om det ska vara så om tio år eller inte.

För att ytterligare befästa sin kärlek till varandra så förlovade de sig i våras och tatuerade in varsitt hjärta på armen.

- Jag ville göra något med Martin som jag inte gjort med någon annan. Vi har vunnit så mycket på vårt möte och det är fint att föreviga det, säger Malin och ger sin Martin en blick full av kärlek.

Mer läsning

Annons