Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Manifestation och minnesstund för Mimmi

/

På fredagen hedrades minnet av 18-åriga Mimmi Jonsson som avled i samband med en fest föra helgen. Des med en minnesstund i kyrkan, dels med en manifestation på Tingshustorget. Manifestationen på Tingshustorget arrangerades av en grupp ungdomar som gått samman i en förening - VMD, Vi Mot Droger.

Annons

Manifestationen på Tingshustorget hölls för att hedra minnet av alla brottsoffer i samhället. Men visst låg tonvikten på Mimmis tragiska bortgång.

Drygt hundratalet, främst ungdomar, samlades på Tingshustorget där marschaller tänts. Ljus tändes och röda rosor lades ner vid det lilla bordet. Där fann skyltar med texterna: "Tillsammans kan vi förändra". "Till minnet av alla brottsoffer i samhället" och "Ett drogfritt Bollnäs".

Alla tog varandra i hand i en jättering under tystnad.

David Larsson höll ett tal där han konstaterade att något är sjukt fel. Att det hänt det som inte skulle ha hänt. En 18-årig flicka har dött.

- Droger finns mitt framför oss men vi blundar. Det måste bort. Det ska vara omöjligt att få tag på droger.

Kia Erdigen, som varit med och bildat VMD höll också ett kort tal där hon poängterade att det räcker nu. Nu ska vi sätta stopp för drogerna.

Karin Sandsgård sjöng och stämningsfull sång acapella och framhöll sedan vikten av att vi engagerar oss och att det gäller att vi bryr oss om varandra.

Kent "Lenny" Ståhl förklarade att det är dags att ta upp kampen för ett bättre samhälle. För att vi ska må bra. Ingen vill uppleva det här igen.

- Tillsammans kan vi göra mycket. Vi som står här blir vi - vi mot droger.

Till minnestunden som hölls senare i kyrkan kom omkring 130 personer för att hedra Mimmi., med ljuständning och att skriva ner en sista hälsning.

Sjukhuspräst Sture Rask förklarade att det inte fanns något program utan var och en tar ansvar för sin sorg och bearbetar den. Och att det inte heller fanns någon avslutning. När man var klar kunde man gå. Men också komma tillbaka. Och det var fritt att röra sig i kyrkan. Och att kyrkan skulle vara öppen så länge det fanns någon människa som ville vara där.

Mer läsning

Annons