Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många tyckte till om Brotorget

/
  • Ingrid Hammarberg och Leif Jonsson är mycket glada över det gensvar de fick under telefonväkteriet.

Brotorget fortsätter att engagera.

Vid Folkpartiets telefonväkteri kom 50 samtal in om torgets framtid, alla med samma budskap: Torget ska tillbaka till kommunen, gratis eller mot en kostnad.

– Det ringde precis hela kvällen, säger Ingrid Hammarberg.

Annons

Folkpartiet vill ha tillbaka Brotorget i kommunal ägo och på tisdagskvällen fick de stöd i sitt engagemang. Under tre timmar gick telefonerna varma – för att inte säga glödheta – när Ingrid Hammarberg och Leif Jonsson inbjöd medborgarna till dialog.

– Många som kom fram senare på kvällen hade ringt i två timmar eller mer. Det ringde även efter klockan nio när vi skulle sluta och flera har också ringt till mig nu på förmiddagen (onsdag förmiddag).

Enligt Ingrid Hammarberg ville inte en enda person ha en galleria på Brotorget. Det som lyftes fram var torgets roll som mötesplats. Ett konkret förslag var att bjuda in välrenommerade arkitekter för att arbeta fram idéer som sedan presenteras på stora tavlor på Brotorget.

Flera ville också ha en byggnad (där Pub Bells tidigare låg) som en ljudbarriär mot vägen.

– Det som blivit väldigt tydligt är att man vill att torget ska köpas tillbaka. Många var nöjda med det gamla Brotorget och saknar scenen och vattenspelet, säger Ingrid Hammarberg.

Mer läsning

Annons