Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många tankar hos skolchefen

/
  • - Det som hänt är djupt tragiskt och kom som en chock för oss alla, säger gymnasiechefen Tomas Rotter.

Polisens misstankar om att någon form av narkotika har orsakat en 18-årig gymnasieelevs död, väcker många frågor hos gymnasiechefen Thomas Rotter.

- Jag har naturligtvis hunnit tänka mycket på vad vi har gjort från skolans sida, säger han.

Annons

Senast i oktober hade Torsbergsgymnasiet en samling med personalen, som fick information om tecken att hålla utkik efter hos personer som använder droger.

- En gång om året har vi också en temadag för ettorna och vi håller precis på att slutföra vår nya drogpolicy, säger Thomas Rotter. Där vill vi skriva in att vi ska ha rätt att drogtesta de elever vi misstänker kan ha tagit någon typ av narkotiskt preparat. Det skulle innebära att alla nya elever får med sig ett papper hem på hösten där vi vill ha föräldrarnas underskrift på att vi har deras tillåtelse att testa deras barn om vi tror att det behövs.

Skolans samarbete med polis och beroendemottagningen är aktivt.

- Min dröm är att polisen sätter in ännu mer resurser. Men frågan är också hur man får föräldrarna med på tåget. Vi hade en informationskväll i våras där ett sextiotal föräldrar dök upp. Vi hade kunna fylla aulan med fyrahundra föräldrar.

Vid ett stormöte i våras informerade också elevrådet om drogen GHB.

- Det är ju inte bekräftat att hon dog av en drog. Men om, är det så otroligt hemskt att det ska behöva gå så här långt innan man fattar hur farligt det är, säger Elsa Zakrisson som är elevrådsordförande på Torsbergsgymnasiet.

 

 

 

 

Mer läsning

Annons