Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många besökte Lust och Lära

/
  • Det blev stor uppslutning när friskolan Lust och Lära höll öppet hus och samtidigt invigdes på lördagen.
  • Eleverna Theresia Granat, Sofie Hedberg, Kristin Sandström och Therese Persson visade upp textilslöjd. Här tillsammans med läraren Ingrid Lans.
  • Peter Nyman, längst till vänster, är en av fem som driver Lust och Lära. Han samtalade med bland andra Birgit och Lennart Wesström och John Ohlis.
  • Eleverna hade bakat ett porträtt av idrotts- och hemkunskapsläraren Henrik Åhnstrand. Vad tycks?
  • Rektor Anders Ringård var positiv och lycklig.
  • Jennie Edvinsson och Carina Lindén skötte kafeterian Lust och fika.
  • I bildsalen fanns många elevarbeten att titta på.
  • Lust och Lära hyr lokaler i gamla sjukhuset i Bollnäs.

Mellan 800 och 1 000 personer tog chansen att se Lust och Läras lokaler när friskolan höll öppet hus under lördagen. Samtidigt invigdes skolan officiellt.

– Jag är positiv och lycklig över att ha fått vara med och starta en ny skola, säger rektor Anders Ringård.

Annons

Lust och Lära startade sin verksamhet redan i höstas, men det var inte förrän på lördagen som skolan invigdes officiellt. Skolan invigdes två gånger, med tal av kommunpolitiker och av rektorn. Det blev ingen traditionell bandklippning men däremot släpptes 239 ballonger upp i luften, en för varje elev på skolan.

Sedan var det fritt fram för besökarna att titta runt i lokalerna. Matsalen, kafeterian och de olika klassrummen var öppna.

– Det har varit otroligt mycket folk här. Jag är tacksam för alla föräldrar som har valt vår skola och för alla som har hjälpt och stöttat oss, säger Anders Ringård.

Lena Wikström i Bollnäs fyllde i en ansökningsblankett till Lust och Lära, för sin son som går i årskurs fyra.

– Nu vet man inte vad han vill om tre år, det är väl beroende på vad kompisarna väljer. Men jag har hört folk som har ställt sina treåringar i kö till skolan. Det är jättefint och fräscht här med luftiga lokaler, säger hon.

Mer läsning

Annons