Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Män hade stöldgods för minst 30 000 kronor i bilen

/
  • Delar av godset som hittades i männens bil och som åklagaren hävdar är stulet.
  • Delar av godset som hittades i männens bil och som åklagaren hävdar är stulet.
  • Delar av godset som hittades i männens bil och som åklagaren hävdar är stulet.

Två män hade stöldgods från flera butiker i Sverige och Norge. Det handlar om mat, kläder och hygienartiklar till ett värde av minst 30 000 kronor. Det hävdar åklagaren som nu åtalar männen för häleri.

Annons

Strax innan Ica Kvantum stängde för kvällen den 5 februari höll en polispatrull koll på en bil med två män på parkeringen. En av männen var in i butiken och när de lämnade platsen följde poliserna efter. I Granbo valde poliserna att stoppa bilen.

Läs mer: Två män anhållna – hade bilen full med stulna underkläder

I bilens bagageutrymme och baksäte hittade de bland annat 2,4 kilo frysta räkor, 13 kilo oxfilé, 30 chokladkakor, 25 förpackningar med rakblad, 22 par långkalsonger, fem jackor och två knivar. Männen greps som misstänkta för stöld och föremålen togs i beslag.

Männen, som är 35 respektive 44 år gamla, häktades senare och nu har kammaråklagare Christer Sammens väckt åtal mot dem. Han hävdar att varorna är värda minst 30 000 kronor och att männen har haft dem trots att de har vetat att det är stöldgods.

Läs mer: Misstänkta tjuvar och en kvinnomisshandlare har förts till häkte

Polisen har inte lyckats lista ut var varorna är stulna. Det faktum att räkorna var frysta när bilen stoppades tyder på att de kommer från just Ica Kvantum. Det handlade dessutom om varor som finns i deras sortiment.

I polisförhör har den äldre mannen sagt att han skulle transportera bilen och allt innehåll genom Sverige åt en annan person. Den yngre mannen har påstått att han har köpt alla sakerna, men inte kan bevisa det för att han aldrig tar kvitton vid köp.

Rättegången kommer att äga rum i Hudiksvalls tingsrätt torsdag den 25 februari. Åklagaren yrkar på att männen, som är utländska medborgare och som saknar fast adress i Sverige, ska utvisas ur landet.

Mer läsning

Annons