Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man frias från hot med slagträ

Det är inget hot att stå och visa upp ett baseballträ. Det anser Hudiksvalls tingsrätt som friar en Arbråbo på den punkten.

Annons

Två poliser skyddade en markägare i Arbrå när han kom till Hudiksvalls tingsrätt på tisdagen. Markägaren anser att han hotats av den unge man som ställdes inför rätta. Fyra dagar efter den händelsen drabbades han igen, då en bekant till den åtalade krossade fönsterrutor hos honom. Den skadegörelsen kommer upp i rätten nästa vecka.

Bakgrunden är att det senaste året har personer i den kriminella organisationen Bandidos och dess undergrupp Formidos ofta träffats på en adress i Arbrå. I början av månaden åkte markägaren dit för att prata om att bilar parkerats på hans mark.

Markägaren berättade inför rätten att den unge mannen höll i ett långt baseballträ och visade upp det under samtalet.

– Jag uppfattade det som ett starkt hot.

Hudiksvalls tingsrätt beslutade dock att fria den åtalade mannen på den punkten. Rätten ansåg att det inte framkommit att mannen uttalat något direkt hot eller lyft slagträt mot markägaren. Därför kan det inte utgöra ett olaga hot, enligt tingsrätten.

Arbråbon döms till en månads fängelse för andra brott, och det straffet plussas på med fyra månader från ett fängelsestraff som han tidigare frigetts villkorligt från.

Mer läsning

Annons