Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man frias från barnmisshandel

Oklart vem som skadade den lilla flickan, anser tingsrätten.

Annons

Det har gått ett år sedan förskolepersonal slog larm om en flicka i Bollnäs kommun. De såg att flickan inte använde sin ena arm och upptäckte blåmärken på henne.

Det blev en polisutredning där mammans pojkvän lämnade olika versioner: först skyllde han på mamman, sedan sa han att det var han själv som misshandlat flickan när mamman duschade.

Efter det tog han tillbaka erkännandet. Mannen åtalades dock för att ha dragit flickan i öronen och för att ha tagit ett grepp om hennes armhålor och klämt åt. Under rättegången för drygt två veckor sedan fortsatte han att neka. Han uppgav att det var påfrestande att sitta anhållen och att han lämnat felaktiga uppgifter i hopp om att bli släppt snabbare.

Under rättegången sa flickans mamma att barnet kunde ha fått vissa blåmärken efter ett fall i badkaret. Hon hävdade också att hon inte upptäckt skadorna på flickans kropp, något som Hudiksvalls tingsrätt anser "anmärkningsvärt".

Tingsrätten konstaterar att någon har skadat flickan och att det finns sådant som pekar mot mammans pojkvän. Däremot anses det inte bevisat att det verkligen var han som utövade våldet.

Mer läsning

Annons