Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man försökte köpa sex av unga

Den 65-årige Bollnäsbon försökte köpa sex av två unga killar. Nu har han dömts till böter.

Annons

Det var i oktober år 2007 och två kompisar var på väg från restaurang Bells i Bollnäs. Den ena pojken var 17 år och den andra 21 år vid tillfället.

Då kom Bollnäsmannen fram till dem och frågade först den ena killen om han ville ha ”soft sex” mot en ersättning på 2 000 kronor. Killen förklarade att han inte var intresserad. Men mannen följde efter och pussade och smekte killarna, och upprepade att han ville ha sex med dem mot betalning.

Till slut ringde tonårspojken polisen och killarna hjälptes åt att brotta ner mannen på marken så att han skulle vara kvar tills polisen kom.

Nu har Hudiksvalls tingsrätt dömt 65-åringen för försök till köp av sexuell handling av barn, eftersom den ena pojken var under 18 år. När det gäller den andra killen döms han för försök till köp av sexuell tjänst.

Mannen döms till 125 dagsböter à 70 kronor. Han ska dessutom betala båda killarna 5 000 kronor var i skadestånd för kränkning.

Mannen ställdes inför rätta i tingssalen i Söderhamn i förra veckan. Under rättegången sade han inför rätten att han hade varit på krogen och var så berusad den natten att han inte mindes vad som hade hänt. Därför kunde han varken erkänna eller förneka det han anklagats för.

Hudiksvalls tingsrätt skriver i sin dom att mannens "minneslucka infaller mycket lägligt för honom". Tingsrätten har ingen anledning att ifrågasätta de unga männens uppgifter, utan väljer att döma mannen utifrån vad de två kompisarna har berättat om händelsen.

Domen kan överklagas till hovrätten och det ska i så fall göras senast den 16 april.

Mer läsning

Annons