Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Majoritet för Sävstaås

SJ-området i Bollnäs ska utvecklas till en ny stadsdel – utan en bandyarena.

Annons

SJ-områdets framtid diskuterades i närmare tre timmar.

Majoriteten (S, FP, V, och SVP) fick samtidigt kritik för att de presenterat sitt inriktningsbeslut vid en presskonferens, dagen innan frågan skulle behandlas i kommunstyrelsens arbetsutskott.
Socialdemokraternas gruppledare Jan Lahenkorva förstod inte upprördheten:
- Det är ingen hemlighet att Moderaderna, Bollnäspartiet och Kristdemokraterna vill hjälpa Arenabolaget (som vill bygga en bandyarena på SJ-området och utveckla en ny stadsdel där) – och vi har inga synpunkter på det, sa han. Men när vi i majoriteten nu har kommit fram till en gemensam åsikt, så tycker ni att det är anmärkningsvärt.

Oppositionsrådet Ingvar Persson (M) och Olov Nilsson Sträng (BP) argumenterade för att Arenabolaget nu borde få sex månader på sig att ta fram ett beslutsunderlag för sitt SJ-alternativ – parallellt med att kommunen tar fram förslag på etappindelning och en kostnadskalkyl för ett hallbygge på Sävstaås, som majoriteten vill.

Samtliga partier – utom SD:s Görgen Oderstad, som ifrågasatte om kommunen har råd – var eniga om att Bollnäs behöver en bandyhall. Men vägen dit fanns det nu tre alternativ till:
Centerns gruppledare Bengt-Olov Renöfält lanserade ett nytt alternativ till beslut i fullmäktige – att kommunen ska upphandla "utveckling av stadsdel" för SJ-området och besluta om vad som ska ingå och hur mycket det får kosta.
Det fick han dock inget gehör för.


I stället ska det planeras för en bandyhall på Sävstaås IP och senast i mars 2013 ska en etappindelning och kostnadskalkyl presenteras för kommunfullmäktige.
Åtta av de 15 politikerna i kommunstyrelsen – från S, FP, V och SVP– står bakom förslaget, som fullmäktige ska fatta beslut om den 29 oktober.

Mer läsning

Annons