Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magnus Andersson känner sig förföljd

/
  • Magnus Andersson och Centerns ungdomsförbund anser att Arbetarbladet och Västerbottens Folkblad gjort ett övertramp. De tycker att tidningarna bör klandras.

Segerstabördige CUF-ordföranden Magnus Andersson är arg. Så arg att hans ungdomsförbund nu anmäler Arbetarbladet och Västerbottens Folkblad till Allmänhetens pressombudsman (PO).

- Ledarsidorna ljuger för att framställa sina meningsmotståndare som dåliga karaktärer. Det är ett grovt övertramp, anser Magnus Andersson.

Annons

Bakgrunden till irritationen mot de båda socialdemokratiska tidningarna är att Arbetarbladet först kommenterat en konflikt om hur LAS, lagen om anställningsskydd, tillämpats i samband med uppsägningar vid postterminalen i Umeå.

Tidningen gör gällande att Magnus Andersson, som är kritisk mot LAS, skulle applådera uppsägningarna i Umeå. Det påstås också att Andersson hävdat att "40- och 50-åringar borde begripa att de gjort sitt på arbetsmarknaden".

- Magnus Andersson har varken sagt detta, eller något som kan uppfattas liknande, skriver Centerns ungdomsförbund i ett pressmeddelande.

Efter ledaren i Arbetarbladet hakade Västerbottens Folkblad, som ges ut i Umeå, på.

Magnus Andersson:

- För att detta inte ska passera obemärkt förbi så väljer vi att anmäla de båda tidningarna till pressombudsmannen.

PO – eller pressens opinionsnämnd om ärendet hänskjuts dit – kommer att få pröva anmälningarna.

Men Arbetarbladets ansvarige utgivare Sven Johansson tar inte särskilt hårt på att hans tidning anmälts.

- Reaktionen från CUF får väl ses som ett tecken på att valrörelsen har börjat. Vår ledarsida har inte gjort något annat än en tolkning kring att Magnus Andersson drivit kravet att LAS ska skrotas, säger han.

Mer läsning

Annons