Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Louise Hoffsten till Bollnäs

/
  • Sångerskan Louise Hoffsten är aktuell med albumet

Hon har släppt nytt album i januari, pratat sig less på sin sjukdom, och tycker att sin medverkan i Stjärnorna på slottet gjort henne en erfarenhet rikare.
På fredag gör hon turnéstopp i Bollnäs: Louise Hoffsten.

Annons

– Det känns kul, för det var ett tag sedan jag var där, säger Louise Hoffsten om att komma till Bollnäs och spela på fredag.

Sångerskan är ute på en liten turné med sitt band, och gör ett stopp i Kulturhuset till helgen. Både gamla och nya låtar och ett fantastiskt bra rockband med trummor, bas, keyboard och gitarr, utlovas.

I januari släpptes Louise Hoffstens senaste album "Looking for Mr. God". En skiva som blev hennes sjuttonde i ordningen, och den första på ett och ett halvt år. Till skillnad från hennes två föregående plattor är den här skriven på engelska.

– Det kändes mest naturligt för mig, Stefan Örn och Sandra Bjurman som jag har gjort skivan tillsammans med, säger Louise Hoffsten.

Inför turnén försökte hon få sina fans att önska vilka låtar de ville höra på sin Facebooksida. Men det visade sig vara lättare sagt än gjort. Låtarna på önskelistan är sällan samma som återkommer.

– Det skulle bli en fyra timmar lång spellista om jag skulle tillgodose allt, säger Louise Hoffsten.

I mitten på nittiotalet drabbades sångerskan av MS, och i första singeln från nya skivan, "I'll get by", sjunger hon att vi inte ska oroa oss för henne, att hon klarar sig. "Att göra misstag, bränna sig, snubbla, att till och med falla, är de enda sättet att ta sig fram genom livet, och ingen vet detta bättre än hon som sjunger dessa ord", skriver hennes skivbolag i ett pressmeddelande.

Louise Hoffsten själv föredrar att inte prata om sin sjukdom eftersom hon redan berättat så mycket om den i media, och har svårt att välja en favorit bland låtarna på nya albumet.

– Nej, jag tycker om hela skivan. Alla låtar lever lite i sin egen värld, säger hon.

I vintras följde över en miljon tv-tittare Louise Hoffsten i tv-programmet Stjärnorna på slottet i SVT. Något som hon såhär i efterhand inte tycker har påverkat hennes karriär.

– Nej, ingenting har egentligen förändrats. TV är en färskvara. Folk kanske tittade lite extra på mig i tunnelbanan en vecka efter programmen, men sedan är det ingen som tänker på det längre. Jag är en erfarenhet rikare, och har lärt känna fyra personer som jag vill lära mig mer om.

Mer läsning

Annons