Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Loppisfynden pryder Rosentorpet: "Får kosta max femtio kronor"

/

Långt in i Rengsjöskogarna hittar man Rosentorpet. Fyllt av loppisfynd och inrett i färg och blommönster lever det upp till sitt namn.

Annons

Det har gått nio år sedan Eva Skärberg Lindqvist och hennes man blev ägare till ett torp i Rengsjö. Idag kallas det för Rosentorpet och är en plats som inretts med Evas loppisfynd. Rummen sprakar av färg och mönster och är fyllda av vackra saker. Det är ingen speciellt stil som Eva söker på loppisar, utan det som är fint får följa med hem, oavsett om det är en ljuskopp eller en byrå. Men hon har dock ett krav:

– Sakerna får kosta max femtio kronor styck, det ska ju vara lite sport också, berättar Eva.

Eva är en flitig besökare på loppisar, främst i Hälsingland och Dalarna. Vissa saker får vara precis som de är, andra blir till nytt. Till exempel blev konservburkar till en handdukshållare och gafflar fick pryda en ljuskrona i uteköket. Mycket i torpet är också arvegods. Fönstren i huset har de fått efter Evas dotter och räcket på övervåningen är tillverkat av gamla stolsryggar. På övervåningen hänger en antik telefon efter Evas släkting och längs väggen vid trappan till övervåningen hänger en samling väskor, något som kom till av en slump.

– Det började med en väska och sen blev det fler och fler på väggen, berättar Eva.

Se även: Elisabet inreder med herrgårdkänsla på 52 kvadrat

Torpet ligger inte långt från Evas hem i Sandarne, så paret gör ofta ett besök över dagen. De är oftast i torpet på sommaren, men det har också blivit ett och annat julfirande där.

Regeln för inredningen i torpet är att det ska vara återbruk eller second hand och gärna färgglatt.

– Hemma har vi svart och vitt, men här brakar vi på med färg, säger Eva.

Blommönster är också återkommande bland inredningen, vilket passar perfekt i ett rosentorp.

Mer läsning

Annons