Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lönnlövskorgar hela veckan

/
  • 1. Gerd Lindqvist har gjort lönnlövskorgar sedan 1977 och vill nu under fruntimmersveckan lära andra att ta del av kunskapen.- Det är inte alls svårt, man bygger bara löven i varandra. Det enda jag har mer är två kvistar och sedan löv i olika storlekar, säger hon.
  • 2. Sedan Ernst Kirchsteiger gjorde gräskronor i sitt sommarprogram har efterfrågan och intresset från kunder blivit mycket större på Hemslöjden.
  • 3. Det finns alla möjliga korgar i butiken under temat är bära, kånka och förvara. Marie Gunnarsson visar upp en keramikkorg som Margareta Danhard gjutit av en plastkorg.

På Hemslöjden i Bollnäs visar Gerd Lindqvist under onsdag och fredag hur det går till när man binder en korg med endast löv och två kvistar.

Annons

- Vi vill inspirera och föra kunskapen vidare, säger butikschefen Marie Gunnarsson, som också ska lära sig att göra lönnlövskorgar.

Enligt en tradition från Värmland band man lönnlövskorgar under fruntimmersveckan. Dels för att ge presenter till alla Margaretor och Emmor man kände men också för att den här tiden på året hade löven fått stadga och gav fina kraftiga korgar.

 

Mer läsning

Annons