Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livsfarligt hopp från garagedäck

/

Skolungdomar i Bollnäs har börjat ägna sig åt en ny, livsfarlig lek. De kastar sig helt enkelt ut från taket på Åhléns och landar i en snödriva.
Efter att ha fått kännedom om händelsen tog under torsdagen kommunen på sig ansvaret och fraktade bort snön. Från polisens sida ser man allvarligt på det inträffade.

Annons

Ungdomarna som är i 15-årsåldern kastar sig inte bara ut från taket, utan har även bemödat sig att spela in hela förloppet och lagt ut sekvensen på sajten Youtube.

Där får man följa när en av killarna slänger sig ut och hamnar i snödrivan bara en meter från asfalten. Allt medan de andra låter sig imponeras.

De fortsätter senare att filma på skolan där man pratar om att göra om hoppet. Den som inte vågar får betala 500 kronor.

Patrik Hägg är yttre befäl vid Bollnäspolisen.

- Livsfarligt, det där kan sluta hur illa som helst, säger han efter att ha tittat på inslaget.

Hur högt det är från Åhléns garagedäck till marken kan varken han eller butikschefen Madeleine Selander svara på, men det rör sig om bra många meter. Ett felaktigt hopp skulle kunna sluta med dödlig utgång.

- Det är bra högt och mycket dumt av ungdomarna att göra så här. Vi har dessutom låst och stängt av parkeringsdäcket vilket innebär att vi inte har något ansvar, säger Madeleine Selander.

Efter att ha fått vetskap om inslaget på sajten tog gatuchef Ylva Jedebäck-Lindberg under torsdagsförmiddagen ett snabbt beslut om att frakta bort snön.

- Egentligen är det inte vår mark utan Sjaelsös. Men vi ansåg att det viktigaste i det här läget var att få bort snön för att förhindra att det händer en olycka.

I polishuset kunde man snabbt identifiera tonåringen på filmen och ringa till hans föräldrar.

Mer läsning

Annons