Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linell arrenderar ut herrgården

/
  • Den jättelika eken strax norr om herrgården knyter ihop historien runt det gamla bruket. Per Linell känner sig trygg i miljön och har skaffat en ny bostad i närheten.

Den flerhundraåriga ekens djupa grönska är på väg att övergå i höstfärger. Då säger Per Linell hej till Kilafors herrgård efter fem år.

- Äntligen har jag fått någon som kan ta hand om herrgården och vårda den, säger han.

Annons

Nej, Per Linell tänker inte sälja.

Däremot ska herrgården i dess helhet arrenderas ut.

Nya arrendatorer blir Bitti Alvin Lehmann och Jörg Lehmann, båda med internationella erfarenheter från Kempinskis hotell och från lyxkryssningar på världshaven. I Sverige har de bland annat varit på anrika Halltorps gästgiveri på Öland.

- Det blir perfekt. Bitti har administrativ och ekonomisk erfarenhet. Och Jörg är en verklig stjärnkock med massor av meriter, säger Per.

- Mina alternativ har varit att stänga och bara hålla öppet bara för stora evenemang, eller att hitta någon med stor erfarenhet och potential som kan sköta herrgården.

Per Linell känner att han inte längre kan kombinera verksamheten vid herrgården med sina engagemang i Thailand. Där utvecklar, säljer och svarar han för driften av lägenhetsanläggningar (resorter) på den Thailändska östkusten, två timmar med bil från Bangkok.

Orken räcker inte till de dubbla uppgifterna. Trasiga knän efter badmintonkarriären sätter stopp och i våras fyllde han 50. Han är också ensamstående pappa till en femårig son.

Det håller inte längre att ha alla järn i elden.

- Men Kilafors herrgård ligger mig oerhört varmt om hjärtat och jag vill inte släppa den helt.

Läs mer i torsdagens papperstidning.

 

 

 

 

 

Mer läsning

Annons