Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindvall blir rektor med rekordlön

/

Nu är det klart att den tidigare biträdande förvaltningschefen Tommy Lindvall blir rektor på Björktjära skola. Han blir även den rektor i Bollnäs kommun som tjänar överlägset mest, över 10 000 kronor mer än de övriga.

Annons

Den 1 oktober går Björktjära skolas nuvarande rektor Marianne Qvarnström i pension. Hon är i dagsläget den rektor i Bollnäs kommun som tjänar bäst: 47 300 kronor i månaden, inklusive chefstillägg.

Övriga rektorer på de kommunala grundskolorna har löner på mellan 42 500 och 46 000 kronor.

Läs också: Tommy Lindvall kan bli rektor på Björktjära

Tommy Lindvall slår dem alla med råge.

Han har redan i dag en tillsvidareanställning i kommunen som ger honom rätt till en grundlön på 49 000 kronor i månaden. Utöver det får han, när han tar över som rektor den 1 oktober, ett chefstillägg på 9 000 kronor och landar därmed på en månadslön på 58 000 kronor.

Enligt det anställningskontrakt som nu är påskrivet ska Tommy Lindvall vara placerad på Björktjära skola fram till den 31 december 2018, dagen före sin 65-årsdag.

Om kommunen under den tidsperioden skulle vilja omplacera honom till en annan tjänst är det inskrivet i kontraktet att han ändå får behålla sitt chefstillägg.

När helahälsingland.se ringer upp barn- och utbildningsförvaltningens chef Kajsa Mellner Daxberg för att ställa frågor om kontraktet hänvisar hon till biträdande förvaltningschef Eva Eklund. Hon hänvisar i sin tur tillbaka till Kajsa Mellner Daxberg, som inte svarar när vi ringer igen.

Läs också: Två kommunala chefer för samma sak?

Fram till årets sommarlov var Tommy Lindvall biträdande förvaltningschef med ansvar för gymnasie- och vuxenutbildningen i kommunen. Den tjänsten försvann när de verksamheterna flyttades över till Hälsinglands Utbildningsförbund. För tillfället är han tjänstledig för studier. helahälsingland.se har försökt nå honom för kommentarer om hans nya arbete.

Läs mer om skolan i Bollnäs: Fyra av tio går ut 9:an utan gymnasiebehörighet

Mer läsning

Annons