Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Likhundar fortsätter leta efter mordoffer

/
  • Fyra likhundar fortsatte på tisdagen sitt sökande efter den försvunne Christian Larsson från Bollnäs i ett skogsparti nära motocrossbanan i Alfta.

(Uppdaterad tisdag kl. 18.01) Fyra likhundar fortsatte på tisdagen sitt sökande efter den förvunne och som polisen tror mördade Christian Larsson från Bollnäs. Det aktuella sökområdet var, precis som under måndagen, ett skogsparti nära motocrossbanan i Alfta.

Annons

- Än har vi inte lyckats med vårt mål att hitta en kropp, men vi fortsätter i morgon, säger spaningsledare Sune Nordh när sökandet har avslutats för dagen.

Polisen har fått uppgifter som de bedömer som trovärdiga om att den försvunne 26-åringens kropp kan finnas i skogspartiet nära motorcrossbanan. Dessutom har poliserna under tisdagen "hittat någonting" enligt Sune Nordh. Vad de hittat vill han inte specificera.

Hur effektiva är likhundarna?
- Ja, de är i alla fall mer effektiva än människor. Men jag kan inte säga något exakt om på vilket avstånd hundarna reagerar.

Under tisdagen förhördes ingen av de tre häktade ungdomarna. En av 19-åringarnas advokat, Slobodan Jovicic, kunde inte medverka vid förhör under tisdagen på grund av ett annat fall.

Är det frustrerande att ni inte kan driva på förhören i en snabbare takt utan tvingas vänta på att advokater ska "ha tid"?
- Så är det ju med advokater utifrån, då är det här vischan, säger Sune Nordh. Med lokala advokater hade vi haft ett helt annat läge, andra förutsättningar.
Men förhör har hållits med vänner till både de misstänka och till den försvunne mannen.
- Vi försöker få kontakt med så många som möjligt så vi får en tidsaxel över vad som har hänt.
En av de säkra punkterna i tidsaxeln är att de misstänkta köpte tändvätska av Statoil på Gärdet vid klockan tre under natten mot den 8 september – den natt som polisen misstänker att de tre häktade männen dödade 26-åringen.

Du har varit spaningsledare i samband med mord tidigare. Hur "känns" det här fallet?
- Vi lever med det, dags som natt, alla vi som jobbar med det. Tankarna finns där hela tiden. Sen handlar det ju om fyra unga människor, det gör fallet väldigt speciellt.

Hur optimistisk är du i dag om att mordfallet ska lösas?
- Jag kan inte och vill inte gradera på det sättet. Men vi jobbar på.

Åtal ska vara väckt senast 30 september. Men om ni inte hittar kroppen..?

- Vi tror och hoppas ju att vi ska göra det, hitta kroppen. Gör vi inte det måste vi tillämpa en annan typ av eftersök och leta med breda skallgångskedjor. Det kan bli aktuellt någon av de närmaste dagarna, säger Sune Nordh.

Den mordmisstänkta trion sitter häktade på olika platser av utredningstekniska skäl. Förhör ska hållas med två av dem under onsdagen.

Mer läsning

Annons