Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ledarskapet är min styrka"

/

Han är kommunens högste tjänstemän och medger att han har en hel del makt.

Inte allt för sällan syns han i spalterna, senast handlade det om sparkandet av tekniske chefen.

- En chef måste våga agera. För mig är ett bra ledarskap det viktigaste, säger Leopold Stoltz.

Annons

Leopold Stoltz kom till Bollnäs 2007, innan var han socialchef i Ljusdalskommun och har även basat över vård- och omsorgsfrågor.

- När jag började här var det första gången jag fick jobba i en kommun som blomstrade. Innan var det mest sparkrav hela tiden, berättar Leopold Stoltz.

Det är sparkrav nu också – det är inte direkt någon hemlighet att barn- och utbildningsnämnden ska spara 50 miljoner kronor på verksamheten – men han menar ändå att Bollnäs är en kommun som vågar satsa.

- Även om det är dags att dra i lite bromsar nu så handlar det ändå om att våga ta tuffa och snabba beslut för att en kommun ska kunna utvecklas i rätt riktning. Och det tycker jag att man är duktiga på här.

Snabba beslut – för snabba och ibland oförankrade – så lyder också kritiken mot kommunalrådet Olle Nilsson Sträng (S) som fått sparken av sina partikamrater inför nästa års val.

Men om det vill han inte gärna prata, Leopold Stoltz.

Inte vill han säga så mycket om den tidigare tekniske chefen Torbjörn Falkeborn heller som han själv gjorde sig av med. Men han står fast vid att beslutet var rätt.

 

Läs hela intervjun med Leopold Stoltz i måndagens Ljusnan.

 

Mer läsning

Annons