Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laurentsio trivdes på catwalken

/

Laurentsio Pettersson från Bollnäs har gjort debut på catwalken. I söndags gick han modell inför 500 personer under en modevisning på Nacka Forum i Stockholm.

– Det var riktigt häftigt. Jag hoppas att jag får ett fint modellkontrakt en vacker dag, säger han.

Annons

Söndagen den 21 mars är en dag som Laurentsio Pettersson sent ska glömma. Tillsammans med flera andra modeller – personer både med och utan funktionshinder – fick han via agenturen Funkisbyrån visa upp kläder på köpcentret Nacka Forum.

Dagen började tidigt med repetitioner och smink och på eftermiddagen var det dags för två modevisningar. Inför uppskattningsvis 500 söndagsflanörer fick Laurentsio Pettersson mannekänga i byxor och jeansskjorta och sedan i vita byxor och en röd tröja, samtliga kläder från butiker i köpcentret.

– Det är klart att jag var nervös, men konstigt nog kändes det inte så speciellt mycket. Det gick faktiskt jättebra och jag ramlade inte en enda gång. Och när man blev sminkad kände man sig som en riktig kändis under en filminspelning.

Laurentsio Pettersson hoppas att fler erbjudanden ska dyka upp, också inom tv och film. Redan nu vet han att han ska gå modell under Älvsjömässan i Stockholm i månadsskiftet september/oktober.

Mer läsning

Annons