Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Trygghetsvandring i Kilafors

/

Vi var ett tjugotal personer från olika föreningar och organisationer som samlades på parkeringen vid rondellen i Kilafors.

Annons

Kommunens tillgänglighetssamordnare Louiza Edlund och polisens representant Helena Sundberg informerade om avsikten med trygghetsvandringen, som hade sin bakgrund i ett medborgarlöfte, där polisen och kommunen lovat att under 2017 tillsammans arbeta med fokus på trygghetsskapande aktiviteter.

Vi blev indelade i fyra grupper med uppgift att gå runt på Kilafors centralgator och skriva ned våra synpunkter på t ex trafiksäkerhet, trygghet, belysning, skötsel, tillgänglighet, parkering. Se över trafiksäkerheten vad gäller framkomlighet på gator, gång- och cykelvägar.

Bland gruppernas förslag fanns bland annat att flytta återvinningscontainrarna från den tillfälliga placeringen på Polgatan till den norra delen av Coops parkering. Detta för att få en mer central placering och få bort nuvarande trafikfarorna på Polgatan.

Andra förslag var att märka ut cykelväg från tunneln ända upp till Frivy på södra sidan av Stationsgatan förbi ICA och att flytta affischtavlan till den numera mer använda södra ingångssidan av stationshuset, samt ta bort trottoarkanterna för rullatorer och rullstolar utefter Stationsgatan.

Ulf Torstensson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons