Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Riksdagsledamoten Barbro Westerholm (L) på Bollnäsliberalernas årsmöte

/
  • Riksdagsledamoten Barbro Westerholm (L) besökte Bollnäsliberalernas årsmöte på måndagen.

Fram till 2030 måste det byggas 360 000 nya bostäder för de allt fler friska äldre som vill ha nytt boende. Det framkom när riksdagsledamoten Barbro Westerholm (L) besökte Bollnäsliberalernas årsmöte måndagen den 22 februari.

Annons

Liberalernas socialpolitiska talesperson Barbro Westerholm utnämndes nyligen till årets Maktmappie i tidningen M-magasins omröstning. När hon nu gästade Bollnäs passade hon bland annat på att besöka Aleris sjukhus och Restaurang Smaker innan det var dags för Café Liberal på Kulturhuset på kvällen.

– Varje individ ska bedömas utefter sin egen kompetens och förmåga och inte ifrån sin kronologiska ålder. Var och en är en resurs, inte en belastning, sa hon i sitt anförande om åldersdiskriminering, årsrikas boende samt vård och omsorg om de äldre.

– Hemmets borg kan förvandlas till ett fängelse, om man bor på tredje våningen utan hiss och inte längre själv kan ta sig ut, sa hon och efterlyste fler senior- och trygghetsboenden.

Om siffran 360 000 nya bostäder före 2030 bryts ner på kommunnivå skulle det behövas närmare 1 000 nya tillgängliga bostäder i Bollnäs. 

– Det är kommunerna som har ansvaret för bostadsförsörjningen. Fram till 2030 kommer gruppen 75+ att öka med 446 000 personer i landet, och andelen 75+ är dubbelt så hög i glesbygd som i storstad, sa Barbro Westerholm.

Leif Jonsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons