Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Levande musikliv i Bollnäs

Vilket musikliv som erbjuds oss Bollnäsbor – inte minst nu under sommaren! På Loses friluftsscen gavs en härlig uppsättning av Carmen, och i Bollnäs Kyrka har DUO STEMYA, som består av Bollnäs församlings nye organist, Stephan Frisk och hans hustru Sawmya Frisk, konserterat.

Annons

Inte visste jag att folkmusik kunde spelas så suveränt på orgel och fiol! Brudmarsch, brudpolska och vals från Dalarna och Småland fick oss nästan att dansa i kyrkbänkarna.

Att Stefan Frisk är en oerhört skicklig pianist förstod man redan på årets Hemvändarkonsert där han – med kort varsel gissar jag – fick bidra med mycket svåra ackompanjemang till de unga solisterna.

Att hans hustru är en minst lika skicklig violinist betyder väl att vi kan se vår kommuns musikaliska framtid an med tillförsikt! Med en kulturskola, en estetisk linje på gymnasiet och en folkhögskola vars lärare producerar goda unga förmågor och i en gammal fin kyrkomusikalisk tradition som vi länge har haft under skickliga organister och körledare så kommer vi nog att kunna få fortsätta njuta av fina konserter!

Christina Berg-Tylöskog

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons