Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Görgen Antonsson uppmärksammad av hembygdsrörelsen

/

Riksspelmannen, kompositören och skådespelaren Görgen Antonsson, 39 år, från Mörtsjö i Vallsta, uppmärksammades av Hälsinglands hembygdskrets vid årsstämman i Arbrå häromdagen.

Annons

Görgen är en mycket god ambassadör för Hälsingland. Han är bland annat medlem i grupperna Draupner och Engmans kapell och är i högsta grad en traditionsbärare.

Hälsinglands hembygdskrets utser sedan ett par år tillbaka hedersmedlemmar i föreningen. Barbro "Lill-Babs" Svensson har tidigare utsetts som hedersmedlem och som nummer två utsågs Görgen Antonsson. För att få utmärkelsen ska man bland annat ha gjort något extra för landskapet och vara en god ambassadör för hembygden.

Högtiden ägde rum i Arbrå vackra kyrka. Det var ordföranden i Hälsinglands hembygdskrets, Jan-Eric Berger, Trönö och hembygdsveteranen Lars Holger Röstlund, Bollnäs, som överlämnade diplom och medlemsmärke.

Lars Holger Röstlund höll ett intressant och personligt tal till Görgen. Kyrkan var välbesökt av hembygdsvänner. Göran tackade för uppmärksamheten genom att spela en polska.

Tidigare under dagen hade kretsen haft årsstämma med middag och underhållning på Fornhemmet i Arbrå. Ett 60-tal ombud var närvarande. Hälsingland hembygdskrets har 12 000 medlemmar. Hembygdsrörelsen firar 100 års-jubileum i år och det uppmärksammades också vid festligheterna i Arbrå.

Barbro Berger

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons