Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Full fart på Kilafors Hundhall

/

När vi bestämde oss för att bygga en inomhushall för hundar så hade vi ingen aning om hur stort behovet var.

Annons

Vi ville ju i första hand ha ett varmt och snöfritt ställe att träna på själva. Vi startade föreningen som byggt och fortfarande driver Hundhallen med ideella krafter. Det betyder att all eventuell vinst går till förbättringar för våra hyresgäster.

Vi hittade lokalen som hade värme och bra belysning på Trätnäs gamla såg i Lilltjära. Det var en hel del arbete med golvet eftersom det var i tre nivåer, konstgräset fick vi tag i begagnat. Med hjälp av ett startbidrag från Leader Hälsingland och mycken egen kraft så stod Hallen klar i oktober 2011.

Vi firar alltså 5 års jubileum till hösten. Vi kan konstatera att det gick bra, vi kan betala vår hyra och vi har kunnat komplettera hinderparken t.ex. så vi numera har all slags träningsmateriel att låna. Den här vintern har det förekommit all slags verksamhet i Hallen, allt från tjänstehundar, polishundar, lydnadshundar, brukshundar, agilityhundar och utställningshundar har tränat här.

Vi har gäster från i princip hela Gävleborg. Malin Tangfelt har i vinter haft både agilitykurser och valpkurser i hallen. Den här tiden har tidigare varit lite av lågsäsong för henne när det gäller kurser. Det bästa med att vara inomhus är att det är torrt och varmt när man är liten valp och ska träna sig på att t ex lägga sig. Dessutom är man inom fyra väggar så man behöver inte vara orolig att valparna försvinner särskilt långt.

När jag hälsar på en kväll i mars så är det en agilityfortsättningskurs som pågår. Malin hittar på övningar och man tränar sedan sina hundar på de olika hindren. Deltagarna hjälper varandra att t.ex. belöna hundarna.

Karin Spännare

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons