Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: En julskyltning på gammaldags vis

/

I söndags var det femårsjubileum för Gammaldags Julskyltning i Kilafors. En julskyltning som hade något för hela familjen.

Annons

Barnen fick chansen att se både jultomte och gårdstomte. Greta Karlsson, tolv år, berättade att det var kul med tomten vid Lövlundsskolan och att man kunde få pepparkakor och glögg.

Loppisälskaren kunde ta en runda inne på gamla konsum där man hade en loppis och sedan bege sig mot missionskyrkan där Röda korset sålde julpynt till låga priser. För den som kände sig lite frusen bjöd räddningstjänsten på varm glögg och pepparkaka, eller också kunde man kika in på bakgården till gamla Järnboa.

Nu var det trots allt plusgrader så bara man hade rätt kläder torde det inte ha varit någon större fara. Trots saknaden av snö blev det ändå en trevlig julkänsla när det blev mörkare och marschallerna lyste upp, samtidigt som fler människor gick ut på byn för att titta på julskyltningen och umgås.

Klockan tre var det dags för avtäckning av skyltfönstren runt om i byn och man fick lägga en röst på det bäst pyntade skyltfönstret. Bland dem fanns ett, signerat Västansjö Byskola, med ett åkande tåg och vackra pappersfåglar med guldvingar.

Senare kunde man också titta på en barnkör som sjöng luciasånger utanför Svenska kyrkans lokaler.

Lin Toft

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons