Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Byskolan invigde Västansjögrillen

/

TV+TEXT
Det tisslas och tasslas i skolbänkarna i Västansjö byskola, det är fredag och något spännande är på gång.

Annons

Idag har äntligen dagen kommit då skolans fina grillkåta ska invigas och öppnas upp för första gången för elever och personal.

Sen sommarlovets slut har elever och personal vid Västansjö byskola med spänning väntat på att få se resultatet av bygget ute på skolgården.

Tack vare ideellt arbete från föreningen Hanebo Framtid kan nu skolan med mycket glädje och stor tacksamhet stoltsera med att ha en egen grillkåta, som på olika sätt kommer att vara till stor nytta i skolans undervisning.

Fredagens invigning blev ett lyckat evenemang med lunch ute och invigning med namngivning av grillkåtan. Till lunch serverades den traditionella rätten kolbullar, med lingonsylt och lingondricka som eleverna själva gjort. Efter att alla på skolan fått äta sin lunch så var det dags för invigning. Irene Frank, Hanebo Framtids ordförande, var beredd med sågen i högsta hugg för att såga av grenen som representerade bandet. I samband med detta lästes också vinnande namnförslag upp. Därmed kan vi äntligen glädjas åt en färdig grillkåta, nära naturen, som kallas Västansjögrillen! Så summerar vi en fantastisk dag i gemenskapens tecken, vid den lilla byskolan i Västansjö.

/Robin Sundqvist, klasslärare, Västansjö byskola

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning