Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Blandat program med musikalisk bredd i Kilafors

/

I söndags avslutade Kilafors kammarmusikförening (Kika) sitt program för denna höst. Det gjordes inför en publik på ett 60-tal personer av Triorum. Triorum bjöd på en blandning av klassiskt, sakralt, filmmusik, etno/folkmusik och jazz.

Annons

Ensemblen består av tre Sandvikenbaserade musiker – Nisse Palm (bas), Göran Berencreutz (bas) och Krister Andersson (klarinett).Krister Andersson tillhör sedan många år en av Sveriges främsta jazzsaxofonister men under söndagens konsert i Hanebo församlingshem spelade han klarinett, vilket han hade som huvudinstrument som klassisk musiker i sin ungdom. Han är utbildad klarinettist vid solistlinjen på Kungl. Musikhögskolan och ingick i början på 1970-talet i "Världsorkestern" The Jeunesses Musicales World Orchestra som soloklarinettist under ledning av Leonard Bernstein.

Musikerna i "Triorum" har alla en bred erfarenhet av olika musikstilar och framförde ett blandat program med musik av Purcell, Beethoven, Piazolla, Gato Barbieri med fler. Vi fick även höra en originalkomposition av Göran Berencreutz som för övrigt även stod för de flesta arrangemangen. 

Kulturutveckling region Gävleborg har under hösten inlett ett integrationsprojekt för boende på flyktingförläggningar vilket bland annat innefattar fri entré för asylsökande. Detta hade också under söndagen glädjande nog hörsammats av ett 15-tal besökare i församlingshemmet.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons