Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larssons juleljus knep andraplatsen

/

Sveriges näst roligaste julbelysning finns hos Mats och Monica Larsson på Galvvägen i Arbrå. Det har Fortum kommit fram till i en tävling.

Annons

Första advent slår Mats och Monica Larsson på julbelysningen på sin gård efter Galvvägen i Arbrå. Brokvistar, träd och staket, allt pyntas med juleljus i olika färger. Just i år har deras gård fått extra mycket uppmärksamhet då de varit med i Fortums tävling "Sveriges roligaste julbelysning".

- Det var Fortum som frågade om vi ville vara med. Vi har julpyntat huset i över åtta år, jag och frun. Vi tycker det är roligt så varför inte, berättar Mats Larsson.

Men trots ett digert pyntande med juleljus räckte det inte hela vägen till vinst för makarna Larsson. De kom på en andraplats och vann ett presentkort i Fortumshopen.

- Vi är nöjda, det var jätteroligt att vi kom på andraplats, säger Mats.

Totalt deltog 129 bidrag i tävlingen och de 30 bidrag som hade flest röster gick vidare för en bedömning av en jury. Vinnaren blev ett hus i Mockfjärd som fick ett års elförbrukning.

- Det har blivit en tradition att vi pyntar och vi har redan fyndat mer juleljus på rean inför nästa år. Ofta hör vi från folk på byn att de uppskattar vårt pynt och att de tar barn och barnbarn och åker med bilen förbi för att se vad vi hittat på, säger han.

Mats och Monica Larsson släcker alltid sin belysning på tjugondedag Knut.

Mer läsning

Annons