Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars fick Hilding-stipendium

/

Fotografen Lars Lööv är den senaste i raden av Hilding Mickelssonstipendiater. På lördagen fick han ta emot utmärkelsen och 8 000 kronor.

– Det känns fantastiskt, jag trodde aldrig att jag skulle få priset, säger han.

Annons

Lars Lööv är född och uppvuxen i Ljusdal. I början av 2000-talet gjorde han, tillsammans med Göran Bernstål från Rengsjö, en film om den legendariske Rengsjöfotografen Hilding Mickelsson. Filmen fick namnet Bilder till tusen – ett porträtt av mästerfotografen Hilding Mickelsson.

2004 var Lars Lööv nominerad till Augustprisets fackbok för sin Tapetboken. Han har också hälsingegårdar som en viktig motivkrets.

Lars Lööv fick ta emot Hilding Mickelsson-stipendiet under Gästrike-Hälsinge hembygdsförbunds möte i Bollnäs. Stipendiet instiftades till Hildings 70-årsdag 1989 och sedan dess har ett tiotal stipendiater utsetts.

Fotografen från Ljusdal var mycket stolt över utmärkelsen.

– Det känns fantastiskt att man fotograferar i Hildings anda, men det finns ingen som kan göra om det som han har gjort. Han vigde sitt liv åt Hälsingland. Jag visste om att priset fanns men jag hade aldrig trott att jag skulle få det, säger Lars Lööv.

Vad ska du göra för pengarna?

– Jag vet inte än, men det är alltid välkommet med pengar, säger Lars Lööv.

Mer läsning

Annons