Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lantmäteriet rättar inte lagfartsbeslut

/

Det blir ingen rättelse av lagfarten för Brotorget i Bollnäs, som tekniska nämndens ordförande Kenneth Nilshem (C) begärde i förra veckan.

- Vi kan inte rätta vårt eget beslut, säger inskrivningsdomaren Malin Johansson vid lantmäteriet i Härnösand.

Annons

Sedan i oktober 2009 har Sjaelsös dotterbolag Kungsbacka Tofteredsvägen lagfart på fastigheten Bro 5:22 (Brotorget) i Bollnäs. Kommunen hade sålt marken för att det skulle byggas en affärsgalleria där.

Någon galleria har det inte blivit – och bland andra Kenneth Nilshem hävdar att Lantmäteriets inskrivningskontor i Härnösand gjorde fel, när full lagfart beviljades i höstas.

En vecka senare kommer nu inskrivningsdomaren Malin Johanssons beslut – att "ansökan om rättelse lämnas utan bifall".

- När en lagfart är beviljad kan vi inte rätta vårt eget beslut, säger Malin Johansson – som anser att lagfartsärendet har hanterats korrekt vid inskrivningen.

I det här fallet är parterna hänvisade till att föra talan vid domstol angående giltigheten av förvärvet, konstateras det i beslutet.

Kenneth Nilshem har också möjlighet att överklaga Lantmäteriets beslut till Hudiksvalls tingsrätt, senast den 6 april. Men det tänker han inte göra:

Nu återstår att se vad kommunstyrelsen och fullmäktige bestämmer sig för att göra härnäst, konstaterar Kenneth Nilshem.

- Det kan ju bli antingen tvist om Brotorget-avtalet i domstol, eller fortsatta förhandlingar med Thomas Perzon, säger han.

Mer läsning

Annons