Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länsstyrelsen på plats i Flästa

/
  • Länsstyrelsen träffade företrädare för Flästa Källa i Flästa på måndagen. Här där den tänkta fabriksbyggnaden ska placeras. Lars Olsson, Carl-Anders Olsson, Lars Bondeson, Olle Eriksson, skymd markägare Thorbjörn Rosén, Lena Thyberg och Hans Degerman.

På måndagen besökte representanter från Länsstyrelsen Flästa och närmare bekanta sig med platsen där Flästa Källa AB vill bygga en mineralvattenfabrik. Efter att Flästa Källa överklagat kommunens nej till en etablering är det nu Länsstyrelsen som ska säga sitt i ärendet.

Annons

Länsjurist Lars Bondeson och Lena Thyberg från Länsstyrelsen träffade på månaden representanter för Flästa Källa på plats. Man gjorde ett besök vid kommunens vattenverk och tittade på platsen där företaget planerar att uppföra fabriksbyggnaden.

Representanterna från Flästa Källa fick möjlighet att lägga fram sina synpunkter och förklara hur man planerar etableringen. ..

- Det var intressant att se platsen och prata med företrädarna för bolaget. vi fick ta del av kartor och andra etableringar och hur bolagets företrädare tänkt sig det hela, konstaterade Lars Bondeson.

- Och det är alltid bra att ha sett platsen innan man fattar ett beslut.

- Lena och jag ska fortsätta diskutera ärendet. Och jag tror att vi kan ta ett beslut först i början av vecka 40, säger Lars Bondeson.

Olle Eriksson, styrelsenordförande i Flästa Källa konstaterar att det var ett trevligt och avspänt möte med representanterna från Länsstyrelsen.

- I nuläget är det inte så mycket att tillägga. Nu fick vi träffa Länsstyrelsens representanter på plats och de har fått se och höra om förutsättningarna..

- Vi är ju måna om att bibehålla källan intakt. Det är ju vår affärsidé. Kommunen producerar ju sitt vatten här och det enda vi ska göra är att förpacka det. Det tycker vi är miljövänligt. Men det är den bedömningen, som länsstyrelsen nu ska göra, säger Olle Eriksson.

Mer läsning

Annons