Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långväga gäster i Bollnäs

/
  • Hela den kinesiska delegationen, tillsammans med Bollnäs kommuns representanter och företagare från Bollnäs och Ovanåker.

På torsdagsförmiddagen anlände en delegation på sju personer från kinesiska provinsen Shandong till Bollnäs. Ett intensivt dygn väntar med besök hos olika företagare och organisationer.

Annons

I höstas åkte en grupp politiker och tjänstemän från Bollnäs kommun tillsammans med landshövding Barbro Holmberg och Mellansvenska handelskammaren till Shandong, den snabbast växande provinsen i Kina.

Nu är det Bollnäs tur att stå värd och på torsdagsförmiddagen anlände en delegation på sju personer från Kina, med bland andra vice borgmästaren i Heze, i spetsen.

- Det här handlar om att bygga relationer. På sikt kan det ge något till företagare och invånare i vår region. Kina har en enorm tillväxt och de importerar lika mycket som de exporterar. Vi måste visa att vi finns och nu har vi ett dygn på oss att marknadsföra vår region, sade kommunalrådet Olle Nilsson Sträng, (S).

På besöksprogrammet står bland annat ett besök på Värmeverket, Mobackes, Östanåsågen, Träslottet, Bruks mekaniska, Flästa källa och Växbo lin samt en tur på ångbåten Varpen.

Läs mer om besöket i fredagens Ljusnan.

Mer läsning

Annons