Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Långnäs ska utvecklas snabbare"

Investeringsbudgeten för nästa år ska bantas rejält – men det ska ändå satsas på att utveckla Långnäs-området i Bollnäs de kommande tre åren.
Det – bland annat – har kommunfullmäktige beslutat i kväll.

Annons

För att hålla kommunens investeringar inom de ramar som fullmäktige tidigare har beslutat om, måste investeringsnivån minskas nästa år – från planerade 131 miljoner kronor till 63. Och senast till oktober ska teknik- och fritidsnämnden göra en omprioritering av investeringsobjekten.

– Men utvecklingsplanen för Långnäs vill vi snabba upp – och vårda den pärla vi har, men som kan göras ännu bättre, sa kommunalrådet Marie Centerwall (S).

Enligt fullmäktiges beslut ska Långnäs-projektet prioriteras med två miljoner kronor årligen från och med 2016–2018. Och arbetet ska samplaneras med arbetsmarknadsåtgärder.

Fullmäktige vill också prioritera Framtidens skola (med nytt högstadium på Gärdet), det nya Brotorget, bassängrenovering i Arbrå sporthall, byte av ventilationsaggregat i Bollnäs sporthall och spontanidrottsplatser.

Försäljningen av en tidigare skolfastighet på Industrigatan i Häggesta för 4,7 miljoner kronor godkändes utan diskussion – liksom en investering på 5 miljoner för ombyggnad av tidigare sjukhuslokaler på Nyhedsbacken.

– Det är en speciell form av investering, som innebär att Investeringen finansieras genom ett fortsatt hyresavtal med kommunen, påpekade Peter Nordebo (FP).

Två olika förslag om framtida placering av Snoddas-reliefen – som enligt den nya detaljplanen för Brotorget inte ska tillbaka dit – fick likalydande beslut: att "placeringen får tas i beaktande vid det framtida placeringsarbetet".

– Men Björn Johnson (fastighetsägare vid torget) och Bashir Hajo (stadsarkitekt) jobbar med en alternativ placering på Åhlénsfasaden, sa Karl-Gunnar Backan (BP).

Vid fullmäktiges sista möte före sommaruppehållet – efter oppositionsrådet Olov Nilssons Strängs uteslutning ur Bollnäspartiet, som partikamraten Jonny Bodin sedan lämnade – hade det gjorts vissa ommöbleringar i sessionssalen.

Fullmäktiges numera tre "politiska vildar" – den tredje är tidigare SVP-politikern Kent Hedberg – sitter numera tillsammans längst bak i sessionssalen.

Mer läsning

Annons